SIMFEST dintr-o altă perspectivă

//SIMFEST dintr-o altă perspectivă

SIMFEST dintr-o altă perspectivă

George Orbean, Producătorul General al festivalului SIMFEST – 2018 a trecut de la postura de spectator la cea de organizator al evenimentului.  Cum vede el evoluția festivalului și ce l-a determinat să se alăture echipei SIMFEST, aflați din interviul următor. De asemenea, George a dezvăluit și câteva noutăți din “culisele” ediției din acest an.

Reporter: Care a fost primul dvs contact cu festivalul SIMFEST? Ce v-a placut cel mai mult? Ce anume v-a atras la acest festival?

George Orbean: Primul contact a fost în calitate de spectator, acum trei ani. A fost o surpriză foarte plăcută să descopăr un eveniment internațional de cel mai înalt nivel profesional despre care știam foarte puțin. Mi-am dat seama că este încă un caz tipic românesc, în care un brand național era mai cunoscut în afara țării decât la noi acasă.

R: Cum vedeți festivalul, astăzi?

GO: Cred că la a XV- a ediție am putea să ne întrebăm cum ne vede festivalul pe noi. Este o școală de media și comunicare ce a străbătut o epocă și a rezistat celor mai profunde schimbări prin care a trecut această industrie.  SIMFEST e un standard profesional astăzi, sunt producători cu ani grei de meserie în spate care se mândresc să concureze pentru unul dintre premiile festivalului. SIMFEST este un bun cultural care face parte de-acum din zestrea comunității locale. Oamenii din Tîrgu Mureș au încă un motiv de mândrie când văd orașul lor pe harta festivalurilor de prim rang,  în clubul foarte select al producătorilor de media din lumea întreagă. Este cea mai frumoasă răsplată pentru sprijinul pe care oamenii, firmele și autoritățile de aici l-au acordat organizatorilor atâția ani și o garanție că Tîrgu Mureș va deveni un nume obișnuit în mintea celor mai importanți creatori de programe de televiziune și a celor mai renumiți influenceri din lumea întreagă.

R: De la un participant al festivalului, în acest an ați ajuns să vă implicați foarte mult în organizarea lui. Ce v-a determinat să faceți acest lucru?

GO: La prima vedere, am fost uimit de ceea ce au reușit să facă producătorii acestui eveniment. Am genul de experiență care îmi permite să văd dincolo de strălucirea unor reflectoare și am realizat repede efortul nebunesc pe care l-au făcut organizatorii SIMFEST an de an, pentru ca totul să meargă mai departe.  Am fost atât de impresionat de energia, ambiția  și seriozitatea echipei încât m-am oferit voluntar. Am spus că sunt gata să fac orice ca să susțin acest proiect. Culmea este că oamenii m-au luat în serios, și până să apuc să le spun că am glumit, m-au și pus la treabă. Acum chiar nu mai pot da înapoi.

R: Daca ar trebui să definiți festivalul printr-un singur cuvânt, care ar fi acela?

GO: Atelier.

R: La ce să ne așteptăm în acest an de la SIMFEST? Care sunt noutățile ediției aniversare de 15 ani?

GO: Foarte multe evenimente. În afară de zecile de proiecții pe care spectatorii le pot vedea zilnic și juriul le va toca mărunt, vor fi workshopuri, dezbateri, traininguri și prezentări dedicate fiecărei categorii de participanți. Obiectivul pe care ni l-am propus pentru anul acesta este să deschidem  larg porțile SIMFEST și să atragem cât mai mulți vizitatori.

 

Fori Timea Éva

2018-08-28T20:10:34+00:00