Loading...

Simfest 2018 – a XV-a ediție

//Simfest 2018 – a XV-a ediție

Simfest 2018 – a XV-a ediție

Cunoscutul  fenomen cultural –  de neratat pentru pasionații de film și media

SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți este singurul de acest fel din România.

Tîrgu Mureș, România, 27 august – 2 septembrie 2018

Ca în fiecare an, la sfârșitul verii, Tîrgu Mureș-ul devine locul de întâlnire al profesioniștilor din film și televiziune, al producătorilor indepedenţi şi al pasionaţilor de media. Festivalul SIMFEST, aflat la a XV-a ediție, propune în această vară  un complex cultural care include, pe lângă competiție, evenimente și programe speciale: tabăra de creație media (Școala de Vară) , Zilele cărții și muzicii, spectacole, recitaluri, proiecții publice de filme artistice și documentare, dezbateri.

Ediția aniversară, a XV-a se desfășoară în mai multe locuri. Festivalul revine, după mai mulți ani, în frumoasa Cetate Medievală din Tîrgu Mureș, locul în care vor fi susținute și workshop –urile și masterclass-urile Școlii de Vară.  Printre cei care și-au anunțat prezența se numără scriitorul și scenaristul Bogdan Hrib, conf.univ.dr. Ion Stavre, Charles Fletcher, MBE din Edinbourgh, realizatorul britanic de filme documentare Steve Teers, dar și make-up artistul Georgiana Teers, care vine la Tîrgu Mureș să povestească experiența ei în lumea filmului.

Cinematograful Arta va fi punctul fierbinte al festivalului, locul în care vor avea loc proiecțiile publice ale unor filme documentare dedicate Centenarului Unirii, filme artistice din portofoliul altor mari festivaluri, precum și filme în premieră care așteaptă să fie descoperite de cinefili.

Nelipsit din programul SIMFEST, Tîrgul de carte și muzică va fi și în această vară un punct de atracție în centrul orașului. Vor fi marcate, prin lansări de carte și CD-uri: Ziua limbii române, în 31 august, prin lansarea unor volume scrise de români din alte țări (SUA, Anglia ș.a.) și centenarul Unirii, prin prezentarea, printre altele, a unui volum publicat în premieră în România, după ce a fost lansat în Republica Moldova: ”Sfatul Țării. Unirea Basarabiei cu România” de Alexandru Bobeică, jurnalist din Soroca.

Toate acestea, dar și multe alte evenimente ca flash-mob-uri, expoziții și călătorii de documentare în județul Mureș, fac ca festivalul SIMFEST să fie nu doar o simplă competiție de televiziune și film, ci un adevărat complex cultural.

SIMFEST- festivalul pe care nu trebuie să îl ratați în această vară! Ne vedem în august la Tîrgu Mureș!

Asociația culturală SIMFEST, organizator al festivalului

2018-08-28T20:08:52+00:00